Cele mai cunoscute 10 superstiții de nuntă

#1: Plouă în ziua nunții? Nu te întrista, este semn de belșug în căsnicie. La fel și dacă ninge.

#2: Primăvara este anotimpul tău preferat și atunci ai decis să faceți nunta. Frumos, dar nu te căsători în luna mai, aduce ghinion! Cel puțin așa se zice din bătrâni.

#3: În biserică, mireasa trebuie să pășească cu piciorul drept pentru a-i merge bine. Cum ar veni, ea pășește cu dreptul în căsnicie!

#4: Nuntă fără rochie albă de mireasă și mireasă fără lacrimi nu am prea întâlnit. Nu te gândi o clipă la machiaj. Dacă plângi în ziua nunții, căsătoria va fi cu noroc.

#5: Te-ai întrebat de ce se aruncă cu orez la ieşirea din biserică? Se crede că aduce fertilitate. Așa că în loc să treacă pe la florărie în căutare de petale pentru voi, invitații ar face mai bine un drum până la băcănie.

#6: Claxoanele mașinilor alungă ghinionul. Fii fără grijă, nu am auzit până acum de nuntași amendați pentru că respectă tradiția.

#7: Ce miri nu-și doresc copii? Dacă vrei să-i dai un impuls destinului, grăbește-te să tăiați primii o felie din tortul de nuntă. Se zice că așa chemați barza.

#8: Mireasa trebuie să poarte un bănuț în pantof, ca să aibă parte de prosperitate. N-am ști să-ți spunem cum procedezi dacă porți sandale. Deși, mai bine nu le porți, cică ți-ar aluneca norocul printre degete.

#9: Tot la capitolul încălțămintea miresei: pe talpă se scriu numele prietenelor tale necăsătorite. La sfârșitul petrecerii, uită-te să vezi ce nume s-a șters cel mai puțin. Ea este următoarea care se va mărita.

#10: Mirele trebuie să intre în casă ducând mireasa pe brațe. Așa evită ca ea să se împiedice de pragul ușii, semn de căsnicie scurtă.

Tu ce supersiții cunoști? Spune-mi-le și mie, și cititorilor mei, ca să auzim numai de căsnicii fericite.

♡ ♡ ♡

Casă de piatră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *